Onze lessen

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren trainsters en trainers. Wij vinden kwaliteitsvolle lessen heel belangrijk en dragen op deze manier bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstelling voor kwaliteitsvol onderwijs vanuit de Vlaamse Overheid.

Voor al onze lessen laten wij ons inspireren door het Gymfed sportmodel. Alle informatie hierover kan u nalezen via deze link.

Kleuters

Onze kleuters kunnen zich een uurtje voluit geven op zaterdagvoormiddag.
Spelenderwijs leren ze basisvaardigheden zoals lopen, springen, klimmen en ontwikkelen ze hun motoriek. De kleuters zijn opgedeeld in twee groepen:

Groep 1: alle kinderen vanaf de instapklas t/m de 2e kleuterklas

Groep 2: alle kinderen uit de 3e kleuterklas

Inspiratie voor de lessen halen we uit het Kiddies-programma vanuit de gymfed. 

Recreatief turnen

Er worden groepen toestelturnen ingericht voor zowel jongens als meisjes naargelang de leeftijd. Zij ontwikkelen hun lichaam op verschillende vlakken, zoals kracht, lenigheid, co√∂rdinatie en natuurlijk turntechnische vaardigheden. Voor onze recreatieve groepen werken we met het gymtopia en het gymstars programma van de gymfed. 

Keurgroepen

Onze keurturnsters verdiepen zich in alle Olympische disciplines van het turnen. Doorheen het jaar nemen de turnsters deel aan verschillende wedstrijden.

Trainen doen ze op donderdag en vrijdag. Deelname aan deze groepen kan enkel na selectie. 

Airtrack

Een airtrack is een lange opblaasbare tumblingbaan, waarop een heleboel sprongen kunnen worden uitgevoerd evenals turnelementen die normaal uitgevoerd worden op de tumblingbaan.

Op woensdag zijn er twee airtrackgroepen ingedeeld qua niveau. Getalenteerde gymnasten kunnen deelnemen aan de les voor de gevorderden.

Damesturnen

Deze groep is voor alle dames die graag op maandagavond willen bewegen op muziek en willen werken aan hun conditie.

Na een soepele opwarming worden enkele cardio-oefeningen uitgevoerd, gevolgd door een BBBB-programma (buik, billen, borst, bekkenbodemspieren).

Ons uurrooster kan je vinden via ‘Ons aanbod

Sportief organigram Rap en Knap Westmalle