Covid-19

Update december 2021

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel verschillende beperkende maatregelen voor publiek en controlerende maatregelen met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur.

Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 6 jaar. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers…

Opstart september 2021

Goed nieuws want al onze groepen mogen zonder beperkingen opnieuw indoor sporten! In de gemeenschappelijke ruimtes blijven we wel mondmaskers dragen. We zorgen voor voldoende ventilatie tijdens de lessen en handen en materiaal worden geregeld ontsmet. We vragen dat wie ziek is niet komt turnen om het risico op mogelijke verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Kleedkamers worden voorlopig nog niet gebruikt, iedereen komt in turnkleding naar de sporthal! 

Update 9/6/2021

Er zijn opnieuw versoepelingen voor de sport doorgevoerd. Concreet kunnen we vanaf 9/6 opnieuw indoor sporten met maximaal 50 personen, ongeacht de leeftijd. Dit betekent dat we vanaf woensdag 9/6 onze normale uren en normale werking kunnen hervatten. Iedereen is dan ook opnieuw welkom op zijn of haar oorspronkelijke uren, te starten met de airtrackgroepen op woensdag 9/6. De dames blijven voorlopig nog outdoor sporten aan de sporthal. 

Update 8/5/2021

Hoera er zijn weer wat versoepelingen voor de sport!

Vanaf zaterdag 8 mei is het mogelijk om outdoor te sporten in grotere groepen van maximum 25 personen, exclusief de trainer(s). In deze groepen is onderling contact mogelijk voor zover dit noodzakelijk is in functie van de aard van de sport en in functie van de veiligheid van de sportbeoefening. Binnen deze groep is onderling contact ongeacht de leeftijd toegelaten. Voor, tijdens en na het sporten, blijft het samenscholingsverbod een belangrijke veiligheidsmaatregel. 

Onze outdoorgroepen mogen dus weer met 25 sporters doorgaan!

Update 26/04/2021: Richtlijnen voor de sport na het overlegcomité

Het overlegcomité kwam afgelopen vrijdag opnieuw samen. Voor sport blijven de meeste coronamaatregelen hetzelfde.
Enkel voor personen vanaf 19 jaar wordt vanaf vandaag het toegelaten maximum aantal personen in een sportgroep buiten verhoogd van 4 naar 10 personen. Dit betekent dat we eindelijk ook voor onze damesploeg een outdoor aanbod kunnen realiseren!

In het kort gelden volgende regels voor sport vanaf vandaag 26 april:

Voor kinderen tot en met 12 jaar:

 • bij voorkeur sport je outdoor
 • outdoor en indoor trainen met contact (oefen- en wedstrdijvormen) is toegestaan. Indoor en outdor kan in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub,..) zijn niet toegestaan.
 • Ze adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002):

 • Indoor sporten is niet toegestaan
 • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen.
 • Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende sportgroepen of clubs (tornooien, competitie, interclub,..) zijn niet toegestaan.
 • Ze adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger):

 • Outdoor sportactiviteiten, outdoor trainen of outdoor sportlessen volgen met maximum 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) is toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd en volgens de regels van het samenscholingsverbod.

Update 24/3/2021: Voorlopig alles lessen op pauze

Na het Overlegcomité van vandaag, 24/3, werd er door de overheid beslist dat alle lagere scholen en secundaire scholen met ingang van maandag 29/3 gedurende drie weken dicht blijven met het oog op het indijken van de stijgende coronacijfers. 

Gezien het ons als vereniging niet opportuun lijkt om naschools alsnog kinderen samen te brengen uit verschillende scholen/dorpen, hebben we in navolging van de beslissing omtrent onderwijs beslist dat we ook in de turnkring even de pauzeknop induwen. 

Dit betekent concreet dat alle lessen vanaf maandag 29/3 t/m 4/4 worden geannuleerd. Gezien er in de paasvakantie niet wordt geturnd, lassen we op die manier, gelijklopend met het onderwijs, een pauze in van drie weken. 

Hopelijk kunnen we op die manier ons steentje bijdragen en creëren we de mogelijkheid om vanaf maandag 19/4 terug te starten. We houden jullie hierover uiteraard op de hoogte. 

We hopen hiervoor op jullie begrip te mogen rekenen. 

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel niet om ons te contacteren. 

We wensen iedereen een fijne en bovenal gezonde paasvakantie toe en zien jullie hopelijk allemaal terug vanaf maandag 19/4!

Update 30/01/2021: Sporten in bubbels van 10

Buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren mogen doorgaan in bubbels van 10 waarbij elk kind of jongere slechts voor 1 hobby of vrijetijdsactiviteit kiest. Afhankelijk van de leeftijd kunnen deze activiteiten in (t/m 12 jaar)- en outdoor (13 tot 18 jaar) plaatsvinden. Dit akkoord werd bekomen door de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen in ons land op dinsdag 26 januari. Intussen werd dit geformaliseerd door het Overlegcomité in een Ministerieel besluit en vertaald naar een sectorspecifiek protocol. 

We hebben onze lessen aangepast aan de nieuwe regelgeving. Voor de +13 jarigen, komen we binnenkort met meer nieuws!

Update 20/01/2021

De huidige federale maatregelen in de sport zijn verlengd tot 1 maart. Onderstaande federale maatregelen blijven dus gelden tot 1 maart:

Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen, personal training…) is verboden, behalve:

Voor kinderen tot en met 12 jaar.

Zij mogen:

 • outdoor en indoor sporten en sportwedstrijden tussen sportgroepen houden
 • op sportkamp met groepen niet groter dan 50 deelnemers (inclusief de begeleiders). Voor alle sportkampen moet je toelating hebben van de gemeente en overnachtingen zijn niet mogelijk.

Voor personen vanaf 13 jaar indien ze zich houden aan strikte voorwaarden:

 • outdoor sportlessen en -trainingen met maximum 4 personen zijn toegestaan als ze georganiseerd zijn door een club of vereniging. Eén van de vier personen is altijd een meerderjarige trainer of begeleider.
 • Uitzonderingen op de regel van vier zijn enke mogelijk in het kader van inderwijsactiviteiten van het leerplichtonderwijs. Die richtlijnen vind je terug op https//onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronamaatregelen-informatie-voor-scholen (typ ‘lichamelijke opvoeding’ in de zoekbalk)

Dit betekent dat we helaas onze lessen voor +13-jarigen nog niet mogen opstarten. We houden jullie verder op de hoogte!

Update coronamaatregelen 13/11/2020

Het gemeentebestuur besliste om indoor sporten voor jongeren tot en met 12 jaar terug toe te laten op het grondgebied van de gemeente Malle vanaf maandag 16 november 2020.
Kleedkamers en douches blijven gesloten. 

Dit betekent dat vanaf maandag 16/11 al onze groepen voor -12 jaar opnieuw opstarten. Onze lessen voor + 12 jaar mogen helaas niet doorgaan maar voor hen voorzien we leuke online alternatieven die per groep hier te vinden zijn!

Update corona maatregelen 29/10/2020

Na de publicatie van het ministerieel besluit, dat alle maatregelen voor het hele Belgische grondgebied maximaal moet stroomlijnen, dienen alle indoor sportinfrastructuren verplicht gesloten te worden, ook voor de sporters jonger dan 12 jaar. De gemeente heeft ons dan ook laten weten dat de sporthal met ingang van vanavond gesloten zal worden.

Voor de sportsector betekent dit concreet dat dat alle indoor sportactiviteiten in clubverband voor alle leeftijden , ook voor geboortejaar 2008 of later, niet langer toegelaten zijn. Dit besluit werd intussen in het Staatsblad gepubliceerd waardoor het kracht van wet krijgt. De nieuwe maatregelen gelden vanaf 28 oktober middernacht.

Dit betekent dat we al onze lessen voor onbepaalde tijd moeten annuleren.

We begrijpen en delen de teleurstelling die dit bij iedereen teweeg brengt.

Laat ons vooral allemaal heel goed zorg dragen voor elkaar, de maatregelen strikt opvolgen en hopelijk kunnen we elkaar dan binnen afzienbare tijd opnieuw ontmoeten in de sporthal!

We vergeten jullie niet en zijn er binnenkort met meer nieuws. 

Update corona maatregelen 27/10/2020

Na de Ministerraad van de Vlaamse regering op dinsdag 27 oktober werden nieuwe maatregelen genomen inzake de sportsector. Deze zijn van toepassing vanaf vrijdag 30 oktober 18 uur.

‘’Georganiseerde trainingen en competities zijn niet langer mogelijk voor sporters +12 jaar. Sporters jonger dan 12 jaar kunnen nog steeds (indoor en outdoor) in clubverband deelnemen aan trainingen. Trainers worden geacht een mondmasker te dragen. Lokale overheden kunnen steeds striktere maatregelen opleggen.’’

Concreet betekent dit dat we vanaf vrijdag 30/10 voorlopig geen trainingen kunnen organiseren voor onze groepen + 12 jaar.

Volgende lessen worden geannuleerd:

Jongens middelbaar op zaterdag 31/10: de jongens van het vijfde en zesde leerjaar mogen eventueel voor deze zaterdag aansluiten bij de eerste groep tussen 9 u en 10 u

In de herfstvakantie wordt er nooit getraind dus dan zijn er sowiezo geen lessen

De lessen van maandag 9/11, dinsdag 10/11 en woensdag 11/11 werden eerder al geannuleerd in navolging van de richtlijnen vanuit het onderwijsveld

Voorbereidende keur voor middelbaar op donderdag 12/11: de meisjes van het vijfde en het zesde leerjaar mogen voor deze donderdag aansluiten bij de eerste groep tussen 16u en 17u30

Volgens de huidige richtlijnen mogen we vanaf vrijdag 13/11 opnieuw opstarten met de +12-groepen. We volgen de situatie mee op en houden jullie zeker op de hoogte.

Alle groepen -12 jaar starten na de herfstvakantie vanaf donderdag 12/11 opnieuw op volgens hun normale werking.

We wensen iedereen veel moed toe en bovenal een goede gezondheid!

Update corona 12 oktober 2020

Minister van sport Ben Weyts heeft vanmiddag bekend gemaakt dat er wordt overgeschakeld naar code oranje voor de sport. Dit betekent concreet dat al onze lessen voorlopig blijven doorgaan maar dat er voor de lessen voor de +12-jarigen enkele verstrengingen komen. Zo wordt er vanaf nu enkel contactloos gesport in deze groepen en zullen we strikt toezien op het handhaven van de onderlinge afstand tussen de sporters onderling. Mogen we iedereen vragen om extra attent te blijven op de algemene afspraken: een goede handhygiëne hanteren, mondmaskers dragen in de gemeenschappelijke ruimtes, ouders blijven zoveel mogelijk buiten de sporthal, wie ziek is blijft thuis,.. Op die manier kunnen we hopelijk vermijden dat we naar code rood gaan waarbij we een deel van onze groepen zouden moeten annuleren. Dankjewel voor ieders inzet! Samen geraken we er door!👍

Update corona 17 september 2020

Vanuit de sportdienst van de gemeente Malle ontvingen we volgend bericht: 

Namens provinciegouverneur Cathy Berx en onze burgemeester willen we ten stelligste aanbevelen om thuis te douchen na het sporten. Ook de Antwerpse artsen doen deze oproep. De artsen worden momenteel overstelpt met vragen voor covid-testen van sporters.
Uiteraard dienen ook na de training alle veiligheidsmaatregelen gerespecteerd te worden. Alle inspanningen om veilig te sporten worden immers nutteloos indien achteraf, in de kantine, de regels niet worden nageleefd. 
En we kunnen het niet genoeg herhalen: Wie ziek is, blijft thuis!

Dankjewel voor ieders inzet. Laat ons allemaal attent blijven voor de richtlijnen zodat we nog lang kunnen blijven sporten onder de huidige voorwaarden!

Update corona 26 augustus 2020

Vandaag, 26 augustus, hebben de Sportministers van de 3 Gemeenschappen in samenspraak met het brede sportveld een akkoord bereikt over de invulling van de kleurcodes geel, oranje en rood. Dat betekent dat er niet alleen een duidelijk kader is voor de sportbeoefening vandaag, maar dat er ook scenario’s klaarliggen voor als de situatie zou verslechteren

We starten het seizoen in code geel en hopen (lokaal) niet te moeten evolueren naar een strengere code. Dit betekent concreet voor onze club dat we al onze groepen kunnen opstarten volgens de geldende protocollen en draaiboeken! Inschrijven is dan ook vanaf vandaag online mogelijk (of via de trainer bij opstart in september). Opgelet: airtrack en keurgroepen kunnen niet online inschrijven!

Update corona 14 augustus 2020

Na de laatste wijzigingen vanuit de Provincie Antwerpen ziet het er naar uit dat we in september zullen kunnen opstarten zonder restricties wat betreft ledenaantallen. 

Inschrijven (zowel online als via papier) zal pas kunnen vanaf de eerste week van september! 

We kijken er naar uit om jullie allen snel weer te zien!

Update corona augustus 2020

Vanuit de Gymnastiekfederatie kregen we op 29/7 volgend bericht:

Het coronavirus kent een heropflakkering, daarom kwam de Veiligheidsraad op maandag 27 juli opnieuw bijeen. Na verwarring in de communicatie kunnen we intussen aangeven dat de maatregelen voor de sportsector voorlopig ongewijzigd blijven, er komt wel een halvering van publiek bij sportactiviteiten. Voor de provincie Antwerpen gelden striktere maatregelen.

De regels zoals gecommuniceerd op 1 juli blijven, voorlopig, behouden:

 • sportbubbel van 50 personen
 • sporten kan in georganiseerd verband
 • in je sportbubbel is het toegestaan om de sporters te helpen en wordt onderling contact toegestaan
 • hygiëneregels blijven essentieel

Ook de jeugd- en sportkampen kunnen dus volgens de geldende protocollen blijvend georganiseerd worden. Hiernaast wordt registratie van de sporters verplicht. In alle openbare gebouwen geldt een mondmaskerplicht. Deze verplichting geldt ook outdoor op private of publieke druk bezochte plaatsen, bepaald door de bevoegde lokale overheid.

Het aantal toeschouwers bij sportactiviteiten wordt wel beperkt. Een maximum van 100 toeschouwers binnen of 200 toeschouwers buiten wordt, mits het volgen van de veiligheidsprotocollen, toegelaten. Er geldt eveneens een mondmaskerplicht voor de toeschouwers van al deze sportwedstrijden en -evenementen.

Provincie Antwerpen

De lokale overheid kan strengere regels opleggen, wat het geval in de provincie Antwerpen is. Hier worden strengere veiligheidsmaatregelen genomen welke eveneens invloed hebben op de sportsector. In de hele provincie zijn individuele contactsporten, waaronder ook acro, niet toegelaten. Ploegsporten zijn verboden voor volwassenen. Ook het helpen van sporters en bijstaan tijdens trainingen in deze regio is dus niet toegestaan.

We bekijken als turnkring in samenspraak met de gemeente wat er mogelijk is voor de opstart in september en houden jullie zo snel mogelijk op de hoogte!

Update corona mei 2020

Beste gymnasten en ouders,

We geven graag een nieuwe update naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen die werden uitgevaardigd rond sportbeoefening vanuit de Nationale Veiligheidsraad en de daaraan gekoppelde adviezen vanuit de Gymnastiek Federatie.

Sporten in groep met maximaal 20 personen met een begeleider is opnieuw toegelaten onder zeer strikte voorwaarden (oa voldoende fysieke afstand bewaren, geen gebruik van gezamenlijk materiaal, enkel in de buitenlucht,…). Gezien onze specifieke doelgroep en werking hebben we na rijp beraad besloten dat we, met spijt in ons hart, dit seizoen niet meer zullen heropstarten.

We leggen nu de focus op een opstart in september en zetten ons volop in voor het nieuwe seizoen! We denken nu reeds na over hoe we dit op een veilige manier kunnen organiseren maar bovenal hopen we jullie allemaal terug te zien in september zodat we er samen een fantastisch jaar van kunnen maken!

Mocht u hierover vragen hebben, kan u zich steeds wenden tot het bestuur.

Heel veel sportieve groeten en tot binnenkort!!

Coronamaatregelen maart 2020

Door de maatregelen rond het coronavirus zijn we als turnkring genoodzaakt om al onze lessen te annuleren vanaf 13 maart 2020. We hopen snel opnieuw te kunnen opstarte! Hou zeker de website in de gaten voor meer updates.